CENTER OF GRAVITY & TIMING Indicator van Mr BELKHAYATE

Belkhayate Center of Gravity & Timing indicator

Interpretatie: http://www.belkhayate.biz/pdf/lematin.pdf 

De Center of Gravity indicator gaat ervan uit dat koersen rond een middelpunt bewegen. Indien er een extreme afwijking is, dan wordt dit aangeduid door deze indicator. Een tegenreactie in de andere richting wordt verwacht en de trader neemt een positie in richting het middelpunt. Via de Timing indicator bepaalt de trader het moment waarop de trade gesloten wordt.

 Uitgebreide beschrijving van de strategie

El Mostafa Belkhayate is een gerenommeerd technisch analist, die een grote populariteit geniet in Frankrijk. In 2009 werd zijn indicator Centre de Gravité bekroond met de gouden Trophee op het Salon van de Technische Analyse.

Om een grafiek te analyseren wendt El Mostafa Belkhayate 2 indicatoren aan, gebaseerd op het principe van de middelpunt van de zwaartekracht van een koersbeweging.

  1. De eerste indicator Belkhayate Centre de Gravité berekent het dynamische middelpunt van de koers en wordt voorgesteld door parallelle banden, die dienst doen als steun en weerstand.
  2. De tweede indicator Belkhayate Timing berekent het statische middelpunt van een koersbeweging en duidt de aankoop- of verkoopzones aan waarin de probabiliteit om in de markt te stappen optimaal is.

Het analyseren van beide indicatoren laat een snel inzicht in de markt toe. De trader, die deze methodiek hanteert, ziet snel of hij dient te kopen te verkopen of aan de zijlijn te staan.

De Belkhayate Centre de Gravité

Deze indicator berekent eerst het middelpunt van de zwaartekracht van de koersbeweging. Hieronder voorgesteld met een grijze lijn. Boven deze lijn 3 rode banden en onder deze lijn 3 groene banden op een proportionele afstand 1,618.

 

  1.  Een eerste vaststelling is dat koersen omheen hun middelpunt oscilleren met opwaartse en neerwaartse overdrijvingen maar vroeg of laat een terugkeer naar het middelpunt van de zwaartekracht.
  2. De grootte van deze opwaartse en neerwaartse overdrijvingen is niet willekeurig maar is vaak egaal aan de grootte van de banden met de proportionele ratio 1,618, aldus de analist Belkhayate.
  3. De grijze lijn, die het middelpunt van de zwaartekracht van de koersbeweging voorstelt, geeft snel en visueel de richting van de trend weer. In dit geval is de trends opwaarts gericht.
  4. De rode en groene lijnen zijn een weerspiegeling van de volatiliteit van de markt. Deze lijnen zijn volgens de strategie van groot belang bij het nemen van een koop- of verkoopbeslissing.
  5. Het principe van deze tradingstrategie is eenvoudig: wanneer de koers zich in de 2 buitenste rode banden bevindt, dient een trader te shorten, daar de probabiliteit dat de koers, net zoals een elastiekje, terug naar zijn middelpunt gaat hoger zou zijn dan 90%. Vice versa, bevindt de koers zich tussen de 2 onderste groene lijnen, dan is kopen aangewezen daar de koers geneigd is wederom te stijgen tot zijn middelpunt.

Let wel, de Belkhayate Centre de Gravité of Gravity Center indicator is dynamisch. Hij wordt herberekend op het einde van een periode, in ons voorbeeld na 4 uur.

Teneinde de strategie te optimaliseren ontwikkelde de analist Belkhayate de Timing indicator. Deze indicator is een oscillator, die zich voortbeweegt in 3 zones.

  • De eerste zone in het midden stelt de Gravity Center voor. Wanneer de koers zich in deze zone bevindt, is het aanbevolen niet te handelen, daar de kans dat men de richting verkeerd inschat 50% is. Dit is de neutrale zone en hier is geduld een mooie deugd.
  • De zones boven en onder de neutrale zone stellen de exit zones voor waar de trader zijn winst neemt. Stond de trader short, dan sluit hij zijn positie als de indicator zich in de onderste exit zone bevindt. Andersom neemt de trading winst op zijn long positie als de indicator zich in de bovenste exit zone bevindt.
  • De extreme zones boven en onder de lijnen, zijn de alarm zones . Indien de koers zich in deze zone bevindt, dan geldt dit als een entry signaal. Kortom, zit de koers boven de bovenste exit zone, dan geldt dit als een short signaal. Bevindt de koers zich anderzijds onder de onderste exit zone, dan is dit een koopsignaal.

De basisregels van het Belkhayate trading systeem

Indien de Belkhayate Timing indicator in de alarm zone gaat, kijkt de trader na als de koers zich in de buitenste Belkhayate Gravity Center band bevindt. Is dit het geval, dan is het signaal geldig.

 

 

AttachmentSize
CenterGravity.ctl5.71 KB
CenterGravity.zip1.15 KB
COGTiming.ctl2.21 KB
COGTiming.zip673 bytes