MACD Trendmeter

 

MACD Trendmeter

 

De MACD Trendmeter is een variant op de MACD Indicator. De handelsregels voor aankooptransacties luiden dan ook als volgt:


• Ga een longpositie aan bij een opwaartse kruising van de MACD-lijn met de nullijn (start uptrend).
• Verlaat de longpositie bij een neerwaartse kruising van de MACD-lijn met de triggerlijn (trendcorrectie).
• Ga opnieuw long bij een opwaartse kruising van de MACD-lijn met de triggerlijn (trendcontinuatie).

Op deze wijze wordt altijd in de richting van de hoofdtrend belegd en wordt redelijk op tijd de positie gesloten als een correctiebeweging wordt gestart. De MACD wordt hierdoor een zuivere trendmeter, waardoor de start van een uptrend, correcties binnen een uptrend, alsmede trendcontinuatiesignalen zichtbaar worden gemaakt.

De MACD-trendmeter biedt de belegger een aantal voordelen. Zo liggen de betrouwbaarheid en de winstgevendheid beduidend hoger dan bij de andere technieken. De MACD-trendmeter geeft duidelijk aan wanneer er sprake is van een negatief of positief klimaat, maar ook van een neutraal klimaat, namelijk de correctiebewegingen binnen de trend.

In een negatieve markt betekent een en ander dat de belegger aan de zijlijn blijft wachten. Hij zal bij kortstondige oplevingen niet instappen, want dat zijn immers correctiebewegingen. Hij komt weer tot actie wanneer de markt daadwerkelijk een significante uptrend start.

 Installatie

Install Xaverage & MACD_Trendmeter.

Use MACD_Trendmeter_signal to visualise Buy & Sell signals 

AttachmentSize
MACD trendmeter.zip2.26 KB