Pivot points

De kracht van de pivotpoints is dat het een voorspellende grafiek is in tegenstelling tot de ‘laggingindicators’. Ze gebruiken de informatie van een voorgaande periode om mogelijke keerpunten in de grafiek van vandaag te berekenen en dus te voorspellen.

Op basis van de HIGH, de LOW en de CLOSE van een voorgaande periode, wordt een pivotniveau bepaald en worden meerdere zogenaamde ‘supports’ en ‘resistances’ berekend.

De support of ondersteuningslijn is het niveau waar de markt mogelijk een bodem zal vinden. Een resistance zal weerstand bieden en wordt gezien als een plafondwaarde.

Afhankelijk van de data waarop de indicator gebaseerd is, bieden we volgende drie indicatoren aan:

  • Available PivotPoints: gebaserd op de HIGH, LOW en CLOSE van voorgaande tradingdag -> korte termijn trading

    Opgelet: De Available Pivot Point (Dagbasis) werken goed op een grafiek, waarbij u op de grafiek, onder "Openstellingsuren" de optie "Uren buiten werktijden weergeven" uitvinkt (onder Eigenschappen Grafiek).

    De indicateur baseert zich immers op de "close" van het openingsuur - 1 kaars. Indien dus de kaars voor het openingsuur (bvb om 08u 's morgens) niet deze is van 21u59 (of zij die overeenkomt met het de koers bij het slot) maar deze van 07u59, dan is de "close" koers verkeerd.

  • Weekly PivotPoints: gebaseerd op HIGH, LOW en CLOSE van de voorgaande weekly data -> middellange termijn trading
  • Monthly PivotPoints: gebaseerd op de HIGH, LOW en CLOSE van de voorgande monthly data -> langere termijn trading
AttachmentSize
Pivot2011.zip3.21 KB