Ravi indicator

 

RAVI Indicator

•    Wat is de RAVI indicator?

RAVI staat voor Range Action Verification Index. Net zoals de VHF indicator wordt de RAVI indicator gebruikt om te kijken of de prijs van een financieel instrument een trend zal vertonen of eerder zijwaarts gaat evolueren. Zoals het merendeeel van de trend indicatoren geeft de RAVI indicator niet aan wat de richting –opwaarts of neerwaarts– van de trend zal zijn.

De RAVI indicator werkt met een horizontale lijn, de trendlijn, en de RAVI lijn zelf. Indien de RAVI lijn boven de trendlijn ligt, is er een trend.

•    Interpretatie van de RAVI indicator

Als trendlijn wordt er vaak gewerkt met 3%. Dit moet echter aangepast worden aan het financieel instrument dat men wenst te verhandelen. Bij forex trading wordt er vaak gewerkt met een lagere trendlijn van 1,5% of 2%. Indien de RAVI lijn dus boven de horizontale trendlijn ligt, is er een trend.

Vele ervaren traders interpreteren de RAVI indacator eerder als “contrarians” t.t.z. ze zijn van mening dat als de RAVI boven de trendlijn ligt de trend al vaak op zijn einde loopt en een zijwaartse beweging voor de deur staat. Ze kijken naar een lage (onder de trendlijn) maar stijgende RAVI om het begin van de trend te detecteren.

De RAVI indicator kan samen gebruikt worden met de VHF Filter die ook gebruikt wordt om trends te detecteren. Een samenvallende opinie van beide kan een voorbode zijn van een mooie potentiële trade.

AttachmentSize
Ravi2.zip512 bytes