STOCHASTICS MOMENTUM INDEX: interessante variant op de klassieke stochastics

De Stochastics Momentum Index (SMI) werd ontwikkeld door William Blau. Het is een interessante variant op de klassieke Stochastics Indicator. De klassieke Stochastics Indicator geeft een waarde weer, die de afstand weerspiegelt tussen de actuele slotkoers ten opzichte van de range van de hoogste en de laagste koers over x periodes.

De SMI geeft de waarde weer, die de afstand weerspiegelt tussen de laatste slotkoers en het middenpunt van de range tussen hoogste en laagste koers over x periodes.

Het resultaat is een oscillator met waarden tussen -100 en +100 maar met een minder grillig koersverloop dan de klassieke Stochastics indicator.

Hoe interpreteren?

Wanneer de slotkoers groter is dan het middenpunt van de range, dan is de SMI positief. De kopers zijn immers de sterkste partij in de markt.

Wanneer de slotkoers lager is dan het middenpunt van de range, dan is de SMI negatief. De verkopers trekken dan aan het langste eind.

Koop wanneer de SMI onder een bepaald niveau zakt (bijvoorbeeld -70 = de markt is oververkocht) en daarna weer door dit niveau stijgt.

Verkoop wanneer de SMI door een bepaald niveau stijgt (bijvoorbeeld +70 = de markt is overgekocht) en daarna weer door dit niveau daalt.

Screenshot

Installeren

Onderaan vindt 1 bijlagen. Installeer de code via Chartstudio.

Hier vindt u de installatie van code uitgelegd aan de hand van een online video.

 

AttachmentSize
StochMomIndex.zip655 bytes