VALUE-CHARTS: instapmomenten om posities te verstevigen

De Value Chart-indicator wordt beschreven in het boek Dynamic Trading Indicators van Mark Helweg & David Stendahl.

De Value Charts-indicator geeft kortetermijnoverbought- en -oversoldsituaties weer. Dit is niet
nieuw; met indicatoren als RSI en Stochastics kan dit ook.

Als de Value Charts-indicator een extreme waarde boven 8 of onder –8 laat zien, verblijft ook de Stochastics veelal in overbought- of oversoldgebied.

De Stochastics arriveert hier echter vaak al voordat de Value Charts-indicator dat doet, terwijl deze het gebied ook later verlaat. De Stochastics geeft dus veelal een periode aan waarin sprake zou zijn van een overbought- of oversoldsituatie, terwijl de Value Charts-indicator zo’n situatie meestal
tot één dag beperkt.

De Value Charts-indicator is kieskeuriger in de momenten waarop hij een extreme waarde laat zien.

De grote verdienste van de Value Charts-indicator is dat hij op een duidelijke manier aangeeft wanneer een aandeel is over- of ondergewaardeerd. De extreme niveaus in de indicator vaak overeen te komen met kortetermijntoppen en kortetermijnbodems in de grafiek. Dit wil echter niet zeggen
dat bijvoorbeeld elk oversoldniveau een koopsignaal voorstelt.

Ook met deze indicator loont het niet om tegen de trend in te handelen. Maar als de trend correct is vastgesteld, geeft de indicator zeer interessante aankoop- en verkoopniveaus.

Interpretatie van de Value Charts-indicator

  • Bepaal eerst de trend via een trendindicator zoals de MACD, DMX of Parabolic SAR.
  • Indien de trend dalend is en de Value Chart-indicator stijgt boven de 8, dan duidt dit op een kortetermijn overgekochte markt en kan men een neerwaartse beweging in een dalende trend verwachten. Ga nadien in de markt.
  • Indien de trend stijgend is en de Value Chart-indicator daalt onder de -8, dan duidt dit op een kortetermijn oververkochte markt en kan men een opwaartse beweging in een stijgende trend verwachten. Ga nadien in de markt.
  • De Value Chart-indicator biedt goede instapmomenten om posities te verstevigen volgens de hoofdtrend.

Screenshot

 

Hoe installeren?

Onderaan vindt 3 bijlagen. Installeer via Chartstudio eerst de code Highest, daarna Lowest en daarna uiteindelijk Supertrend.

Hier vindt u de installatie van code uitgelegd aan de hand van een online video.

 

AttachmentSize
valuecharts.zip511 bytes